Projecten

Vrouwenwandeling Zwolle

Vrouwen maakten lang geen geschiedenis. Om de vergeten vrouwen van Zwolle voor het voetlicht te plaatsen, ontwikkelde ik samen met Saskia Zwiers en Lamberthe de Jong de Vrouwenwandeling Zwolle. We selecteerden 25 vrouwen uit de rijke geschiedenis van Zwolle en verbonden hen met een locatie in de binnenstad. Je leert hen met behulp van een gedrukte gids of audiotour kennen.

Meer weten?

Urker Dienstmeisjes

Het onderzoek naar Urker dienstmeisjes doe ik samen met Arjan Baarssen en is een totaal uit de hand gelopen project. Doel is om de 1001 dienstmeisjes die we uit de verhalen en archieven ophaalden een prominente plek in de Urker geschiedschrijving te geven. Hun verhalen mogen niet vergeten worden. Naast een publicatie werken we aan een 3-talige dienstmeisjeswandeling (met audio) en een lesbrief voor scholen.

www.urkerdienstmeisjes.nl

Quo Vadis

In het voorjaar van 2022 vestigden veel vluchtelingen uit Oekraïne zich in Zwolle. Samen met kunstenaarscollectief Het Atelier hielp ik bij het voorbereiden van de expositie Quo Vadis. Een betekenisvol project, waarin een zestiental kunstenaars op de vlucht de ruimte kregen om hun ervaringen te vertalen in prachtig werk. De werken werden verkocht; de opbrengst ging naar Stichting Humane. Ik deed de interviews en schreef de teksten.

Klik hier voor de portfolio.

Vrouwenbrieven

De geschiedenis van oorlogen, wetenschap, kunst en politiek is er een van mannen. Zij bezaten wat vrouwen ontbreekt: macht en aanzien. Vrouwen zijn daarom in formele bronnen nauwelijks terug te vinden. De stem van vrouwen klonk echter nergens zo helder als in hun correspondentie. Brieven waren immers vaak hun enige vorm van publieke expressie. Met het publiceren van deze brieven geef ik hen een stem.

www.vrouwenbrieven.home.blog

Goed leven is voor iedereen anders en kan veranderen in de tijd. Voor de medewerkers van In Balans is een betaalde baan geen vanzelfsprekendheid. Goed leven is voor hen een zeer persoonlijk begrip en gevoel. In het magazine ‘Wat is goed leven voor jou’ vertellen de medewerkers wat Goed Leven voor hen betekent. Zij tonen zichzelf in hun kwetsbaarheid en veerkracht. Ik kreeg de kans de hele productie voor mijn rekening te nemen. Mars Oosterveld zorgde voor de prachtige tekeningen. Bekijk het magazine hier.

Het jaarverslag voor In Balans maakte ik samen met vormgever Peter Koene. Hoe kan In Balans groeien en verdiepen? Dat was de vraag die in 2018/19 centraal stond. In Balans werd dit jaar professioneler, maar bleef haar eigenzinnige mening en werkwijze behouden. Bekijk het bijzondere jaaroverzicht van een mooie organisatie hier.

Dit Geluk magazine maakte ik namens de Geluksacademie voor zorginstelling Zorgdat en Gemeente Harderwijk. Ik portretteerde mensen die uit een sociaal isolement wisten te komen door deel te nemen aan de Geluksroute. Een prachtige opdracht! Geniet van de opmerkelijke verhalen hier.

After producing Animal Nepal‘s Annual Report for many years, I took a step back. Radha Gurung took care of the text while I designed this year’s report. It’s always such a joy to see how many animals get a voice and hands on support from one of Nepal’s leading animal welfare organisations. Check out the report here. 

Deze bijzondere folder produceerde ik samen met Fabriek Fanatiek voor De Geluksacademie. Ik schreef de tekst en Melle Mijnhardt zorgde voor een prachtige vormgeving. Bekijk de eerste route van de brochure hier en de tweede hier.